H » Educație » UCV Craiova a obținut locul III la imSMART
UCV Craiova a obținut locul III la imSMART
Universitatea din Craiova a obținut locul III la Concursul Național Informatics and Mathematics Students Moving Ahead in Research and Technology (imSMART), realizat de Asociaţia Studenţilor la Matematică şi Informatică (ASMI) și Facultatea de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii din Bucureşti (FMI), în perioada octombrie-noiembrie 2014. Acest eveniment s-a adresat atât studenţilor interesaţi de progresul în domeniul informaticii, cât şi firmelor de profil.

Proiectul susținut la concurs a fost dezvoltat de studenți de la Facultatea de Automatică, Electronică și Calculatoare, iar îndrumătorii au fost din cadrul departamentului de Calculatoare și Tehnologia Informației: Asist. Univ. Dr. Ing. Sorin Ilie, Asist. Univ. Ing. Ioan Lemeni, Prof. Univ. Dr. Ing. Costin Badică și Prof. Univ. Dr. Ing. Marius Brezovan. 

La concursul imSMART au participat 20 de echipe din intreaga tara, dintre care 10 au fost selectate pentru a prezenta proiectele lor la Bucuresti in fata unei comisii de specialisti din industrie. Echipelor finaliste li s-au alocat mentori tehnici si de imagine pentru  imbunatatirea modului de prezentare.Competia a fost acerba, au fost puse in concurs 3 premii, in valoare totala de 2000 euro,  iar echipa din Craiova s-a clasat pe locul III cu proiectul Smart hotel. Acesta a fost apreciat pentru scalabilitate, interoperabilitate, tehnologiile folosite si actualitatea temei.

Proiectul  Smart hotel se bucura de un real succes atat pe plan international cat si national. Acesta este prezentat in cadrul workshop-ului aniversar organizat de lntel ,pe 3 noi 2014, cat si in cadrul workshop-ului studentesc Bring it on, in data de 14 noi 2014.

Proiectul  s-a bucurat de susținerea Casei de Cultură a Studenților (CCS) Craiova care a pus la dispoziție studioul foto pentru înregistrarea demonstrațiilor.

 

Articole recente
Ne găsiţi pe facebook