H » Educație » Festivalul Național Studențesc UNIFEST, la Craiova
Festivalul Național Studențesc UNIFEST, la Craiova
În perioada 4-14 noiembrie 2014, Uniunea Studenților din România va desfășura cel mai mare festival studențesc cultural din România, Festivalul UniFEST.

Timp de zece zile, în Craiova și alte 17 centre universitare, studenții beneficiază gratuit de invitații sau intrare gratuită la teatru, film, operă și muzee. Evenimentele culturale sunt realizate în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului, Casa De Cultura a Studenților Craiova, Casa de Cultură Traian Demetrescu, Teatrul Național Marin Sorescu, Filarmonica Oltenia, Opera Română din Craiova, Muzeul Olteniei, Direcția Județeană de Tineret şi Sport Dolj etc.

Programul este completat în fiecare zi de evenimente tematice precum BookExchange, Noaptea Alba a Teatrului Studențesc, Conferința “Cultura în viața studenților”, Publifest- maraton de reclame, campionate sportive de fotbal, tenis de masă și basket, traininguri,  concert de folk și muzică ușoară, dar și campanii de sănatate publică adresate studenților craioveni.

Festivalului studenţesc UNIFEST este organizat în Craiova de Organizaţia Studenţilor Farmacişti (OSFC), Societatea Studenţilor Medicinişti (SSMC), Societatea Studenţilor Stomatologi  (SSSC), Asociaţia Studenţilor din Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor (ASFEAA), Asociaţia Studenţilor Facultăţii de Educaţie Fizică Sport şi Kinetoterapie (ASFEFSK) , Asociaţia Studenţilor din Facultatea de Stiinte Sociale(ASFIG), EESTEC Craiova, Asociația Tineretului ONU - filiala Craiova.

Programul complet al  activităților îl puteți găsi pe site-ul www.unifest.ro.

Festivalul UniFEST a ajuns la a XIII-a ediție, fiind organizat de Uniunea Studenților din România, cea mai mare federație care reunește 102 asociații studențești din toate centrele universitare din țară. USR a fost fondată în 2001, la inițiativa a 11 organizații studențești din București, Ploiești, Craiova, Cluj-Napoca și Târgu-Jiu. Tot în același an a debutat și Festivalul UniFEST, care se bucură de foarte mare popularitate în rândul studenților din toată țara.

 

Articole recente
Ne găsiţi pe facebook