H » Cultură » UCV Craiova a obținut locul III la ESDC China
UCV Craiova a obținut locul III la ESDC China
Universitatea din Craiova a obținut locul III la Concursul Internațional Embeded Systems Design Contest (ESDC) din Shanghai, China, în perioada 17-23 iulie 2014. Acest eveniment este destinat studenților care pot dezvolta o aplicație în domeniul IT.

Proiectul susținut la concurs a fost dezvoltat de studenți de la Facultatea de Automatică, Electronică și Calculatoare, iar îndrumătorii au fost din cadrul departamentului de Calculatoare și Tehnologia Informației: Asist. Univ. Dr. Ing. Sorin Ilie, Asist. Univ. Ing. Ioan Lemeni, Prof. Univ. Dr. Ing. Costin Badică și Prof. Univ. Dr. Ing. Marius Brezovan.

Acest proiect s-a bucurat de susținerea Casei de Cultură a Studenților (CCS) Craiova care a pus la dispoziție studioul foto pentru înregistrarea demonstrațiilor.

Sistemul prezentat în cadrul concursului este denumit   “Smart hotel room” care presupune eliminarea necesității cheilor, întrerupătoarelor și sistemelor de securitate în hoteluri. Acest sistem se instalează pe smartphone de către utilizator și îi dă dreptul de a controla de la distanță ușa, luminile, prizele și poate anunța utilizatorul dacă este sau nu cineva prezent în încăpere. Studenții care au dezvoltat acestă aplicație au fost nevoiți să invețe noi tehnologii și să descopere modalități de a le interfața în mod eficient.

Concursul Intel Cup Undergraduate Electronic Design – Embedded System Design este organizat de Ministerul Educației, de Ministerul Industriei și Tehnologia Informației, Comisia Municipală a Educației din Shanghai, Universitatea Jiaotong din Shanghai si Intel. Acest concurs se desfașoară la fiecare doi ani, pe bază de invitație și atrage peste 150 de echipe internaționale.

Detalii despre concurs : http://nuedc.sjtu.edu.cn/EN/content.aspx?info_lb=21&flag=21

Articole recente
Ne găsiţi pe facebook