H » Cultură » "La Chunga" interpretata de trupa Theatron
"La Chunga" interpretata de trupa Theatron
Evenimenul a avut loc în Sala Mare a Casei de Cultură a Studenților din Craiova.

Trupa de teatru „Theatron” a Casei de Cultură a Studenţilor Craiova  a încântat publicul, in luna mai,  cu ultima reprezentare a piesei „La Chunga”, scrisă de Mario Vargas Losa. 

          Piesa este o lume complexă,  se petrece în jurul Chungăi, aceasta fiind o femeie care ține un bar pentru oameni săraci și de condiție îndoielnică, la periferia unui mic orășel din Peru. Într-o seară Iosefino, unul  dintre obișnuiții localului și un plasator de fete pentru bordelul ,, Casa verde “, intră însoțit de Meche, ultima sa cucerire. De-a lungul nopții Iosefino pierde la zaruri toți banii și ca să poata juca in continuare, o amanetează pe Meche, Chungăi. Cele două femei își petrec noaptea împreună în camera Chungăi de lângă bar, iar după acea noapte Meche dispare și de atunci nimeni nu a mai văzut-o.

In spatele acestor aparențe, se descoperă o lume dură în a cărei singură prezență  existențială este sărăcia și lipsa de educație. Singura lor plăcere este alcoolul și apoi proiecția viselor lor intr-o fantezie.

Articole recente
Ne găsiţi pe facebook