H » Asociații Studențești » Campania Earth Hour Craiova 2014
Campania Earth Hour Craiova 2014
Programat pentru 29 martie, în intervalul 20.30 – 21.30, Earth Hour™ (Ora Pământului), cea mai mare manifestare voluntară de mediu din istorie, continuă tradiţia stingerii luminilor în mod simbolic, dar se constituie, pentru instituții, organizații și cetățeni într-o nouă oportunitate de a-și arăta preocuparea pentru mediu și capacitatea de mobilizare.

De la an la an, mişcarea Earth Hour, iniţiată şi coordonată la nivel global de WWF, capătă proporţii din ce în ce mai mari, cucerind sute de milioane de oameni şi, totodată, inducând un sentiment de apartenenţă la o comunitate, în rândul celor care sarbătoresc Earth Hour de fiecare dată. Evoluţia spectaculoasă pe care a cunoscut-o mişcarea, de la prima ediţie din 2007 cu un singur oraş participant (Sydney) şi până în prezent, cu o participare de peste 6500 de oraşe din  peste 130 de ţări, a demonstrat că 1.8 miliarde de oameni din întreaga lume îşi doresc să facă ceva concret pentru mediul înconjurător. Mai mult, de-a lungul timpului, ei şi-au împărtăşit în mod voluntar poveştile, ideile şi planurile de acţiune în beneficiul naturii, arătând că le pasă și că vor să se dedice mai mult acestei cauze. Astfel, Earth Hour a devenit un simbol important al unui angajament mult mai complex decât ceea ce presupunea evenimentul la început – stingerea luminilor pentru o oră.
       Anul acesta Municipiul Craiova, alături de alte 12 orașe, s-a înscris  în Competiția pentru Capitală Earth Hour organizată la nivel național de WWF-România, în cadrul campaniei anuale oficiale Earth Hour (Ora Pământului)..
        Acest proiect este realizat la nivel internațional și național în fiecare an, în luna martie de către organizația World Wide Fund for Nature - WWF  – www.wwf.org , site-ul oficial Earth Hour în Romania este www.ora-pamantului.ro .
        La nivel local Campania Earth Hour Craiova 2014 este implementata de către Asociația Studenților din Facultatea de Fizica din Craiova (ASFFC) – www.asffc.ro, Asociatia Junior Chamber International Craiova și  Organizatia Națională Cercetașii Romaniei – Craiova.
        Partenerii de anul acesta sunt: Primaria Municipiului Craiova, Universitatea din Craiova, Departamnetul de Fizica, Casa de Cultură a Studenților din Craiova, Inspectoratul Scolar Judetean Dolj, Muzeul Olteniei, Asociația „Craiova Capitală Culturală Europeană” , Radio Oltenia Craiova, Casa de Cultură “Traian Demetrescu”, RAADPFL , C.N.P. „Ștefan Velovan”, ATROED  și Asociația Mereu pentru Europa.
Actiuni desfășurate în Craiova, în cadrul campaniei Earth Hour 2014:
Desen Verde – Clasele primare: 20 – 26 martie 2014
Sesiune informare protectia mediului: 20 – 26 martie 2014
Curățenie Grădina Botanică: 27 martie 2014
Observații Astronomice: 27 – 29 martie 2014
Corp sănătos pentru o minte sănătoasă: 28 martie 2014
Campanie stradală de informare: 26 – 29 martie 2014
JCI Cycling Day: 29 martie 2014 , ora 15.00
JCI Nutrition Days: 26 – 28 martie 2014
Climate change vs Battle Resources 28 martie 2014
Be ecovolunteer: 28 martie 2014
Informare Energie Verde: 29 martie 2014
Stingerea, în intervalul orar menționat (sâmbătă 29 martie 2013, orele 20:30-21:30) a tuturor     luminilor controlate de către Primărie care nu implică riscuri legate de securitate, lumini care pun în valoare obiectivele arhitecturale deosebite ale orasului nostru (proiectoarele de pe Primărie, Prefectură,  Primarie -  Palace, Muzeul Olteniei , Muzeul de Artă, Universitate, Polivalenta, poarta Parcului Romanescu, ș.a.);
Desfășurarea unui marș pe traseul Universitate - Primărie - Piața Mihai Viteazul, la care să participle elevi, studenți și profesori având candele, precum și alți cetăteni ai orasului;
Activități diverstisment Piața „Mihai Viteazul” –    29 martie 2014 , 20.30 – 21.30
 

ȘTEFANIA DOBRE

Articole recente
Ne găsiţi pe facebook